• INSIGHTS

    #trends

TILLID I MARKEDET OG SUCCESFULDE M&As


Effektiv onboarding af nye data er nøglen 

Fusioner og opkøb – M&As – ligger som en central komponent i mange virksomheders vækststrategi. En af forudsætningerne for, at disse forløber effektivt, ikke risikerer at skade den resterende forretning og desuden sker med opretholdelse af tillid i markedet, er, at virksomheden har de rette værktøjer, der sikrer hurtig, effektiv og komplet onboarding og integrering af nye enheders data.

 

Retvisende datagrundlag

Peter Nørvig er partner i exacto og har i sit samarbejde med kunderne erfaret, at netop evnen til hurtigt og effektivt at trække og konsolidere nye enheders budget- og forecastdata ind, er en nøglefaktor i forbindelse med M&As:

"At kunne arbejde og træffe beslutninger både på kort og lang sigt med forecast og budgetter er betinget af adgang til fuldstændige og retvisende data på leverancer, omsætning, cost drivers, effekter af volatile eksterne faktorer osv. Strategiske såvel som operationelle beslutninger skal være datadrevne, og blinde vinkler indebærer en risiko for at træffe valg, der potentielt kan være skadelige. Desuden er det aldrig godt, når der går alt for lang tid med interne processer."

Ifølge Peter Nørvig er dette grunden til, at virksomheder efterlyser løsninger, der sætter dem i stand til at gennemføre hurtig onboarding:

"Lidt karikeret kan man sige, at for hver dag, der går, uden at man har været i stand til at trække de nyeste forecastdata ind og bruge dem sammen med virksomhedens øvrige data til budgetter og ajourføring af de løbende forecast, så famler man reelt i blinde. Og fordi man arbejder med et ufuldstændigt datagrundlag, risikerer man at træffe beslutninger, der skader hele forretningen. Derfor ser vi, at virksomheder har en kort transitionsperiode som topprioritet."

 

Tillid i markedet

Opretholdelse af tillid i markedet spiller ifølge Peter Nørvig desuden en væsentlig rolle:

"Markedet, aktionærer og samarbejdspartnere holder løbende øje med virksomheders finansielle signaler og forecast. De tilpasser deres strategier efter, hvordan virksomheder må forventes at performe. Således har det stor betydning for både aktien og de vilkår, som sætter rammerne for et samarbejde, hvilke nøgletal virksomheden præsenterer."

Derfor har virksomhedernes evne til at onboarde nye data i forbindelse med M&As en central betydning for opretholdelse af markedets tillid:

"Der er selvfølgelig mange andre faktorer, som spiller ind, men vi ser helt grundlæggende, at det at have adgang til et retvisende billede af, hvor rentable virksomhedernes drift er, betragtes som meget vigtigt. I den forbindelse er vished om, at alle nøgletal er i overensstemmelse med de faktiske forhold og dermed, at ledelsen træffer de rette beslutninger, naturligvis essentiel, når det gælder om at opretholde tilliden i markedet”, slutter Peter Nørvig.


KONTAKT

Peter Jørgen Nørvig
Partner
Tlf.: +45 6179 8060
E-mail: pjn@exacto.dk

VIL I VIDE MERE?

Vi skræddersyr løsninger til jeres virksomheds størrelse og behov. Vil I vide mere, så giv vores partner Peter Jørgen Nørvig et kald på +45 6179 8060 eller send en mail på pjn@exacto.dk.

Læs mere

SKRIV TIL OS

Tak for din besked. Du hører fra os.

Med venlig hilsen
exacto

Adresse i København

exacto A/S
Tuborgvej 5
DK-2900 Hellerup

Kontaktperson: Peter Jørgen Nørvig
+45 6179 8060
pjn@exacto.dk

Adresse i Aarhus

exacto A/S
Stadion Allé 70
DK-8000 Aarhus C 

Kontaktperson: Tom Kortegaard
+45 6179 8050
tko@exacto.dk

Genveje

Forside
Hvem er vi
Kontakt
Cookies
Privacy Policy

CVR: 3020 2414
Bank: Danske Bank
Revisor: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab