• INSIGHTS

    #customerperspectives

POWER-VÆRKTØJ STRØMLINER PRODUKTIONEN

Opgaven

Automatisering og standardisering af tavlemøder – uden afkald på interaktion og ejerskab

På tværs af landegrænser, fabrikker og producerende enheder er daglige tavlemøder en central nøgleopgave hos de medarbejdere, der arbejder i maskinrummet i en af Danmarks helt store produktionsvirksomheder. På tavlemøderne sikrer hvert enkelt team nemlig, at der er styr på kundefokus, sikkerhed, kvalitet, levering, omkostninger og ikke mindst medarbejdermotivation i deres del af den samlede produktion.

Jo mere effektiv og strømlinet en produktion, desto bedre resultat for virksomheden – det siger næsten sig selv. Derfor var det oplagt at overgå fra manuelle log af tavlemøderne til et digitalt setup, hvor hver enkelt leder og medarbejder nemt kan skabe sig et samlet overblik over deres del af produktionen. Og hvor afvigelser hurtigt opdages, hvormed risiko for produktionsstop og effektivitetstab minimeres.

Vi havde et ønske om bedre kontrol over standardiseringen af vores rapporter og data-input, så vi kunne træffe bedre data-drevne beslutninger gennem de forskellige lag i organisationen”, udtaler virksomhedens Senior Manager, der har været ansvarlig for projektet.

Og fortsætter, at de ønskede at ”automatisere og standardisere data-input, uden at gå på kompromis med interaktion og ejerskab for data på tavlerne. (…) Og så skulle der være mulighed for at tilføje data manuelt på en struktureret måde de steder, hvor et plant ikke havde adgang til en standard datakilde endnu.” exacto har hjulpet med at løse denne vigtige opgave, som også er del af virksomhedens rejse mod en papirfri produktion.


KONTAKT

Tom Kortegaard
Partner
Tlf.: +45 6179 8050
E-mail: tko@exacto.dk

RETURN ON INVESTMENT

  • Tidsbesparelse: +50.000 direkte timer pr. år
  • Samlet overblik over produktionsdata
  • Evidensbaserede beslutninger
  • Rapporter med øjebliksbilleder på få sekunder
  • Fuld centralt styret standardisering
  • Større datavaliditet

 

 

Løsningen

Effektivt power-værktøj med 5.000-9.000 brugere – det mest anvendte BI-værktøj i virksomheden

I tæt samarbejde med kunden har exacto udviklet et effektivt power-værktøj, hvor brugere inden for blot få sekunder kan få et opdateret overblik over produktionsarbejdet i netop deres team. Værktøjet er helt eller delvist udrullet i størstedelen af virksomhedens globale selskaber og er nøje tilpasset det niveau i organisationen, hvor det skal bruges. Med 5.000-9.000 daglige brugere er BI-værktøjet det mest anvendte i virksomheden.

Den helt centrale del af løsningen består af en SQL-database, hvortil alle relevante produktionsdata indsamles direkte fra virksomhedens forskellige datakilder. Databasen er tilmed koblet til brugervenlige webbaserede platforme som fx Power Apps, hvor brugere let kan indtaste og opdatere relevant data fra tavlemødet. Til præsentation af den opsamlede data anvendes Power BI, som opdateres hvert 30. minut. Herved sikres det, at eksempelvis nøgletal og indtastede handlingsplaner altid er opdaterede for hver enkelt produktionsenhed, og der skabes indsigt og overblik på flere forskellige niveauer af organisationen.

For virksomheden betyder det, at det er let og enkelt at trække rapporter og hurtigt danne sig øjebliksbilleder af en konkret situation. Med lagring af alle data i én og samme database, er datavaliditeten i top. Og uanset hvilket niveau eller lag i organisationen, der kigger på produktionsdata, er brugeradministrationen matchet specifikt til de enkelte brugeres brugerprofiler og behov. Fra de mange slutbrugere af værktøjet er responsen ifølge Senior Manager med ansvar for projektet, ”at det er smart, nemt og giver et godt overblik.”

”Vi havde et ønske om bedre kontrol over standardiseringen af vores rapporter og data-input, så vi kunne træffe bedre data-drevne beslutninger gennem de forskellige lag i organisationen”, udtaler virksomhedens Senior Manager med ansvar for projektet.
"Det er smart, nemt og giver et godt overblik.”
"...gør os i stand til at træffe langt bedre og hurtigere data-drevne beslutninger.”

Resultatet

Øget mulighed for at træffe data-drevne beslutninger & 50.000 timers ikke værdiskabende arbejde sparet

Udviklingen af power-værktøjet har for virksomheden været et af de største digitaliseringsprojekter nogensinde og med væsentlig værditilførsel for såvel de daglige brugere som for ledelsen. Man har således globalt fjernet op mod 50.000 timers ikke værdiskabende arbejde årligt ved ikke længere manuelt at skulle holde styr på produktionsarbejdet – og med mulighed for at analysere på både historiske scenarier og i øjenfaldende nutidige tendenser kan ledelsen træffe vigtige strategiske beslutninger til optimering af deres fremtidige produktionsapparat.

Til spørgsmålet om, hvad der er den største værdi ved den løsning, som exacto har hjulpet med at udvikle, svarer Senior Manager med ansvar for projektet netop: ”Ud over den sparede tid og transparens, mener jeg klart, at det er vores data-validitet. Det, at vi fra centralt hold kan styre standarderne og KPI-udregningerne, sikre at input er ens fra alle dele af organisationen, hvilket gør os i stand til at træffe langt bedre og hurtigere data-drevne beslutninger.”

Om valget af exacto som leverandør fremhæves agilitet, hurtighed og dedikerede ressourcer som væsentligste nøgleord: ”Vi ønskede at få dette (power-værktøjet, red.) ud i plants hurtigst muligt, så vi kunne lave en løsning, der var baseret på daglig feedback fra brugere. Det har selvfølgelig betydet en del grå hår ved vores første plants, som også betød, at hurtige tilretninger og fokus fra leverandøren har været key.”, slutter Senior Manageren.

BYG BRO MELLEM DATA OG VÆRDIFULD INFORMATION 

Med Power BI kan I visualisere virksomhedsdata præcis, som det passer bedst til jeres behov – og I kan dermed transformere jeres data til værdifuld information på mange forskellige niveauer i jeres organisation. Vi hjælper jer gerne med en skræddersyet løsning.


Læs mere

SKRIV TIL OS

Tak for din besked. Du hører fra os.

Med venlig hilsen
exacto

Adresse i København

exacto A/S
Tuborgvej 5
DK-2900 Hellerup

Kontaktperson: Peter Jørgen Nørvig
+45 6179 8060
pjn@exacto.dk

Adresse i Aarhus

exacto A/S
Stadion Allé 70
DK-8000 Aarhus C 

Kontaktperson: Tom Kortegaard
+45 6179 8050
tko@exacto.dk

Genveje

Forside
Hvem er vi
Kontakt
Cookies
Privacy Policy

CVR: 3020 2414
Bank: Danske Bank
Revisor: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab