• INSIGHTS

    #insiderperspectives

LET INTEGRATION, FULD DATAADGANG & AUTOMATISERING MED BOLIGBUDGET

Jeg har tæt på intet arbejde på løsningen nu. Efter vi sammen havde etableret det rette set-up, fungerer tingene bare som de skal, uden jeg behøver at bekymre mig om det”.

Mikkel Dam Junker er IT-ansvarlig i boligselskabet Alboa, og det var ham, der havde det tætte samarbejde med exacto, da Alboa implementerede BoligBudget til at håndtere hele budgetteringsprocessen for alle deres tilknyttede 80 boligforeninger, der samlet tæller 7.200 boliger og 12-15.000 beboere i Aarhus og Skanderborg Kommune.

 

Fuld fleksibilitet & frihed

Implementeringen af BoligBudget forløb i to iterationer. I første omgang blev BoligBudgets SQL-platform integreret direkte med EG Bolig for træk af data. Denne metode viste sig dog i Alboas tilfælde at have nogle uhensigtsmæssige servermæssige udfordringer:  

Vi havde behov for at trække data så ofte og i så stort omfang, at det simpelthen blev en for stor belastning for den pågældende server. Derfor gik vi over til en løsning, hvor EG Bolig fungerer som repository. Det er EG Bolig, som indsamler vores data fra boligforeningerne, disse bliver efterfølgende automatisk hentet, moduleret og fordelt på vores egne databaser. Det er herfra BoligBudget trækker dem til alle de beregninger, budgetter og forecast, vi har brug for. Når vi har brug for det”, forklarer Mikkel Dam Junker og uddyber:

Det giver vores medarbejdere adgang til fuld fleksibilitet. Vi har ikke ingen afhængigheder af, hvordan EG Boligs databaser er orkestreret, eller hvordan de grupperer data”.

Det er også væsentlig nemmere at benytte de historiske data for mere robuste budgetter og forecast:

Når data er hentet ind i BoligBudget, kan vi nemt trække dem ind til de oversigter, som ledelsen og de økonomi- og finansansvarlige efterspørger. Det er mere besværligt med EG Bolig, da vi sådan set kun kan hente et regnskab, hvor vi så selv skal trække de relevante data ud. Med BoligBudget kan vi udarbejde budgetter ned på de enkelte afdelinger med de relevante data automatisk trukket fra de seneste 5 års regnskabstal og 3 års budgettal, som vi supplerer med aktuelle priser og satser, der sættes centralt på BoligBudget-platformen”.

Der er dog stadig en tæt integration med EG:

Når realiserede tal er klar, eller der sker opdateringer af data hos EG Bolig, bliver disse automatisk hentet til vores databaser og efterfølgende til BoligBudget for de videre beregninger. Tilsvarende, når vi har vores budgetter og forecast, bliver disse, via en mellemstation, hvor der dannes en samlet fil, automatisk læst tilbage til EG Bolig uden manuelle indtastninger”.

 

Compliance, adgang & permissions

Heller ikke sikring af compliance eller administration af adgang og permissions, er noget der optager Mikkel Dam Junkers tid:

BoligBudgets platform er fuldt integreret med vores AD. Dermed bliver alle profiler med definerede permissions og adgange spejlet direkte på platformen. Når en profil bliver tilføjet eller en eksisterende ændret, slår det med det samme igennem på platformen, og jeg skal ikke ind og lave manuelle konfigureringer. Desuden er det naturligvis kun dem, der er i vores AD, der kan tilgå platformen”, slutter Mikkel Dam Junker.

 

 


KONTAKT

Tom Kortegaard
Partner
Tlf.: +45 6179 8050
E-mail: tko@exacto.dk

VIL I VIDE MERE?

Vi har flere end 10 års erfaring med udvikling af løsninger til små som store boligforeninger landet over. Vi kender deres udfordringer og leverer løsninger, der passer præcis til deres behov.

Giv vores partner Tom Kortegaard et kald på +45 6179 8050, eller send en mail på tko@exacto.dk, hvis I gerne vil høre mere. Vi kommer gerne forbi jer og præsenterer vores løsninger. Det er også muligt at booke en online-demo.

Læs mere

SKRIV TIL OS

Tak for din besked. Du hører fra os.

Med venlig hilsen
exacto

Adresse i København

exacto A/S
Tuborgvej 5
DK-2900 Hellerup

Kontaktperson: Peter Jørgen Nørvig
+45 6179 8060
pjn@exacto.dk

Adresse i Aarhus

exacto A/S
Stadion Allé 70
DK-8000 Aarhus C 

Kontaktperson: Tom Kortegaard
+45 6179 8050
tko@exacto.dk

Genveje

Forside
Hvem er vi
Kontakt
Cookies
Privacy Policy

CVR: 3020 2414
Bank: Danske Bank
Revisor: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab