• INSIGHTS

  #advice

10 TRIN TIL STRATEGISK OG OPERATIONEL OPTIMERING AF BUDGETPROCESSEN

For mange virksomheder er budgettet stadig mest et strategisk værktøj. Men med de rette greb kan det også anvendes i en mere operationel kontekst.

exacto har igennem de seneste år været involveret i at levere budget-og forecast-løsninger til virksomheder i stort set alle brancher og størrelser. Det gør, at vi sidder på en stor erfaringsbase inden for dette felt. 

I får her vores gode råd til, hvad I bør overveje, inden I tager hul på jeres budgettering, så I tilsikrer en effektiv budgetproces og samtidig skaber fundamentet for, at budgettet også kan anvendes til de mere operationelle forretningsmæssige dag-til-dag beslutninger.


KONTAKT

Peter Jørgen Nørvig
Partner
Tlf.: +45 6179 8060
E-mail: pjn@exacto.dk

1. FORRETNINGSMODEL

 • Design løsningen, så datamodellen understøtter forretningsmodellen. Prøv at undgå at tænke for meget i ERP-systemets begrænsninger og datamodel.


2. PARAMETER-STYRET

 • Få kortlagt og defineret vigtige interne sammenhænge. Det kan være relevante kapacitetsmæssige sammenhænge og begrænsninger på fx produktionsanlæg og medarbejderressourcer.


3. VERSIONSSTYRING

 • Design løsningen, så det er muligt at køre med flere samtidige versioner og simuleringsmuligheder, hvor der kan simuleres på alle relevante og forretningskritiske parametre eksempelvis: omsætningsparametre, priser, lønreguleringer og valuta.


4. VEDLIGEHOLD

 • Design løsningen, så den giver enkel og fleksibel adgang til vedligeholdelse af alle dimensioner, fx kontoplan, medarbejdere og cost centre.


5. EJERSKAB

 • Involvér flere medarbejdere, og få alle kompetencer i spil. Med en samlet digital platform, som alle kan tilgå og arbejde i, bliver indsamling og opdatering af data enkel, hurtig og rettidig. Samtidig etableres et større ejerskab for budgettet på tværs af organisationen.


6. PLATFORM

 • Anvend en digital platform, hvor alle brugerne via en intuitiv brugergrænseflade tilføjer data direkte til et datawarehouse, og hvor alle til enhver tid kan få overblik og indsigt.


7. WORKFLOW

 • Etablér et workflow, hvor data løbende opdateres med realiserede tal til brug for ajourføring og justering af forecast.


8. REALISEREDE DATA

 • Brug realiserede tal og statistik til at øge præcision og forudsigeligheden i budgetter og forecast.


9. DATAIMPORT

 • Integrér den digitale platform med virksomhedens ERP/BI, så alle data valideres og nemt kan importeres / eksporteres til og fra de relevante systemer.


10.SIKKERHED

 • Spejl virksomhedens AD, så sikkerhed og brugerrettigheder er på niveau med virksomhedens øvrige systemer via de centralt håndterede autorisationer. 

VIL I VIDE MERE?

exactos budget- og forecast-løsninger er fuldt skalérbare. Vi skræddersyr løsninger til jeres virksomheds størrelse og behov. Vil I vide mere, så kontakt vores partner Peter Jørgen Nørvig på +45 6179 8060 eller pjn@exacto.dk.


Læs mere

SKRIV TIL OS

Tak for din besked. Du hører fra os.

Med venlig hilsen
exacto

Adresse i København

exacto A/S
Tuborgvej 5
DK-2900 Hellerup

Kontaktperson: Peter Jørgen Nørvig
+45 6179 8060
pjn@exacto.dk

Adresse i Aarhus

exacto A/S
Stadion Allé 70
DK-8000 Aarhus C 

Kontaktperson: Tom Kortegaard
+45 6179 8050
tko@exacto.dk

Genveje

Forside
Hvem er vi
Kontakt
Cookies
Privacy Policy

CVR: 3020 2414
Bank: Danske Bank
Revisor: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab

 

BOOK EN ONLINE-DEMO
BOOK EN ONLINE-DEMO
Vil I høre mere om, hvordan vi kan afkorte jeres budgetproces?
Tilmeld jer vores 30 minutters online-demo. Her viser vi, hvordan I med exacto budgeting kan spare tid og slippe af med de mange Excel-filer, når I budgetterer.
Online-demo